Overhandiging tafelkleed Wijkontmoetingscentrum Hart van Thornspic

Vandaag werden Johann Breukelman en Kimberley Middelkoop van Centrum voor Cultuur Elburg hartelijk ontvangen bij Wijkontmoetingscentrum Hart van Thornspic.

Ze hebben een prachtig kleurrijk tafelkleed, met de afbeeldingen van de 5 kernen van de gemeente Elburg, mogen overhandigen aan Anneliese Pothoven.

Veel creatieve en enthousiaste kinderen stortten zich op het inkleuren van het tafelkleed tijdens de Vlooienmarkt op 1 april bij DSV’61 op Sportpark De Haere in Doornspijk. De afbeeldingen op het kleed zijn ontworpen door kunstenaar Fadel Jawad en zijn onderdeel van een groot reizend kunstwerk. Veel herkenbare details van  Doornspijk, Oostendorp, Elburg, ’t Harde en Hoge Enk staan hierop afgebeeld.  Er werd met veel bewondering en enthousiasme gesproken over  de afbeeldingen op het kleed en dit leverde mooie gesprekken op.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige ochtend en wensen Hart van Thornspic veel plezier met het mooie tafelkleed.

Themajaar 2024 De Schatten van… is begonnen!

Op het voetbalveld  in Doornspijk werd samen met kunstenaar Fadel Jawad de reizende panelen van de vijf kernen van de Gemeente Elburg gepresenteerd. De kern Doornspijk had de eer als eerste hun paneel te mogen schilderen onder leiding van Fadel. Wethouder Bertus Jeensma en de voorzitter van de Supportersvereniging DSV’61 Yvonne van het Goor hebben de eerste verfstreken op het paneel geplaatst. 
Ook was er een groot tafelkleed aanwezig met daarop de afbeelding van de 5 kernen. Deze mocht worden ingekleurd door de aanwezige kinderen. Het tafelkleed wordt binnenkort aangeboden aan het Hart van Thornspic.

Deze unieke panelen gaan verder op reis en zullen de andere kernen bezoeken waarbij ook dan de bewoners de gelegenheid krijgen te schilderen en ook hier zal een tafelkleed voor de kinderen aanwezig zijn.

Na deze prachtige start van “De Schatten van….”, zien wij ernaar uit het tweede paneel te presenteren in de volgende kern. Nieuwsgierig geworden waar? We houden jullie op de hoogte via deze site, maar ook op onze facebook- en instagrampagina.

Maandag 1 april 2024:  Start Themajaar 2024 De schatten van…

𝘿𝙚 𝙖𝙛𝙩𝙧𝙖𝙥 🔔
Het is zo ver! Op 1 april, tijdens de Vlooienmarkt van supportersvereniging DSV’61 op Sportpark De Haere in Doornspijk,  is de aftrap van het Themajaar 2024 De schatten van Kunst.
Het rondreizend schilderij van kunstenaar Fadel Jawad zal hier gepresenteerd worden. Een kunstwerk dat bestaat uit 5 panelen met een totale afmeting van ongeveer 6×2 meter. Ieder paneel staat voor één woonkern. Samen vormen deze panelen 1 groot schilderij. Een “postzegel” die symbool staat voor de 5 kernen van de Gemeente Elburg. Een prachtig schilderij vól herkenbare details!

𝘿𝙤𝙚 𝙢𝙚𝙚 🙌🏼
Inwoners zijn van harte uitgenodigd om ook een stukje te komen schilderen. Verf en kwasten liggen klaar! Zien we jullie dan?

Misschien heb je het wel in de Huis aan Huis voorbij zien komen: het artikel over ons rondreizende schilderij! Lees hieronder meer!

Culturele themajaren

Sinds een aantal jaren werken we in de gemeente Elburg met, naar en aan culturele themajaren.
Met themajaren zetten we elk jaar een bepaald thema, activiteit of gebeurtenis in het zonnetje.
Inwoners, instellingen, partijen, verenigingen die in de gemeente Elburg wonen of gevestigd zijn, kunnen meedoen. Kruisbestuivingen komen tot stand; nieuwe verbindingen worden gevormd; iedereen kan meedoen!! Met elkaar aan de slag voor activiteiten en gezamenlijk inzetten op een jaarrond activiteitenprogramma in de gemeente Elburg; Samen aan zet voor Elburg!

Het jaar 2024 staat het thema ‘Kunst’ in de spotlights

‘Amateurkunst is wat mensen doen in hun vrije tijd op het gebied van kunst en cultuur. Muziek maken, schilderen, dansen, fotograferen, toneelspelen of zingen in een koor; het valt allemaal onder de noemer ‘Amateurkunst’. Hoe kunnen we inwoners betrekken bij amateurkunst, hoe kunnen we werken naar méér deelname aan amateurkunst, hoe kunnen partijen/verenigingen en anderen ‘leden werven en enthousiasmeren’. Hoe werken we aan talentontwikkeling voor jong en oud? Hoe brengen we partijen-instellingen samen en hoe ga je samen ‘nét even anders aan de slag’?? Zie jij het als een uitdaging om met jouw museum samen met een andere vereniging iets te organiseren? Of kan jouw muziekvereniging samen met een danseres en dichter een leuke en aansprekende activiteit oppakken?

Organisatie

De organisatie van het themajaar ligt bij het Centrum voor Cultuur i.s.m. o.a. gemeente Elburg.

De schatten van Kees en Bea Jaket

In deze video volgen we het creatieve echtpaar Kees en Bea Jaket, die beiden gepassioneerd zijn over hun kunstzinnige hobby’s. Kees, een fervent fotograaf, begon zijn reis in de wereld van fotografie tijdens vakanties en heeft zijn vaardigheden verder ontwikkeld bij een lokale fotografieclub. Hij heeft een oog voor het vastleggen van prachtige voorwerpen en kan urenlang bezig zijn met het perfectioneren van zijn foto’s.

Aan de andere kant hebben we Bea Jaket, die al 20 jaar als hobby beeldhouwt en de laatste 8 jaar haar creatieve talenten heeft uitgebreid naar het maken van keramiek kunst. Ze put voldoening uit het werken met haar handen en het creëren van unieke kunstwerken.

“Niet alle kunstenaars zijn professionals,
maar alle professionals waren ooit
amateurs. Amateurkunst is de
geboortegrond van creativiteit, waar talent
ontkiemt en passie bloeit. Het is de bron
van vernieuwing en de ziel van onze
culturele rijkdom. Laten we amateurkunst
koesteren, want zij vormt de toekomstige
meesters van onze tijd.”

Contact Kerngroep Themajaren

Kimberley Middelkoop
T:    0525 685622 (op di en do van 9.00-14.00)
E:    k.middelkoop@cvcelburg.nl
Werkdagen: dinsdag t/m donderdag

Johann Breukelman
T:    06 41716444

Marien Pruis
E:    m.pruis@cvcelburg.nl

Cultuurmenu Elburg is een onderdeel van Stichting Cultuur Educatie Elburg.