Zaterdag 13 april klinkt muziek van Sweelinck, Bach, Mozart en Jan Zwart in het Nationaal Orgelmuseum van Elburg. Jos van der Kooy, onder meer voormalig stadsorganist van Haarlem, zit die middag achter de klavieren.

Jos van der Kooy (1951) is al meer dan een halve eeuw actief als concert- en kerkorganist. Als kerkorganist is hij momenteel verbonden aan de Arminiuskerk in Rotterdam. Hij is concertorganist van de Raad van State in Den Haag en de Sint Nicolaas Basiliek in IJsselstein. Hij is docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van der Kooy treedt veelvuldig op als solist en begeleider. Als improvisator geniet hij grote faam. In vroeger jaren was hij stadsorganist van Haarlem en organist van de Westerkerk in Amsterdam. Hij is bestuurslid bij het Nationaal Orgelmuseum.

Op zaterdag 13 april zal Van der Kooy onder meer de bekende ‘Est-ce Mars’ spelen van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621),maar ook ‘Schmücke dich, o liebe Seele (BWV 654) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en het ‘Adagio in C grote terts’ KV 356 van Wolfgang Amadeus Mozart (1761-1791).
Van Jan Zwart (1877-1937) volgt onder meer zijn ‘Trio op het Gebed des Heeren’ en ‘Morgenglans der eeuwigheid’. Van der Kooy zal afsluiten met een improvisatie.

Het concert van zaterdag 13 april begint om 16.00 uur, duurt ongeveer een uur en de toegang is gratis.

Bezoekadres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.